U kunt op twee manieren contact opnemen met Ergotherapie Reuver:

 

Ergotherapie MET verwijzing

 

De behandeling vindt plaats op verwijzing van een huisarts of specialist. Bij uw eerste afspraak dient u deze verwijzing samen met uw verzekeringspas en legitimatie mee te nemen.

 

Ergotherapie ZONDER verwijzing

 

Door een wetswijziging kunt u vanaf 2012 zonder verwijzing van een arts bij de ergotherapeut terecht. Deze mogelijkheid heet DTE: Directe Toegankelijkheid Ergotherapie.

 

Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar of u van DTE gebruik kunt maken. Sommige zorgverzekeraars stellen een verwijzing nog steeds verplicht. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u zonder verwijzing een afspraak met mij kunt maken.

 

DTE-screening

 

Als u zich zonder verwijzing bij Ergotherapie Reuver aanmeldt, is het verplicht om te beoordelen of u in aanmerking komt voor DTE. Dit gebeurt door middel van een screening tijdens de eerste afspraak. Onderdeel van de DTE-regeling is dat uw huisarts een verslag van deze screening ontvangt.

 

Vergoeding

 

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep en wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

 

Iedereen heeft recht op maximaal 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden extra uren vanuit de aanvullende verzekering.

 

Voor informatie over de vergoeding van ergotherapie vanuit de aanvullende verzekering kunt u de polisvoorwaarden van uw verzekering raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

 

Heeft u nog vragen, neem gerust contact met mij op.

 

VERWIJZING EN VERGOEDING

Webdesign & Fotografie: SMAAK grafische vormgeving