Ergotherapie bij COVID-19 herstelzorg

9 mei 2022 Nicole Ebus
De restverschijnselen van COVID-19 kunnen beperkingen in het dagelijks functioneren met zich meebrengen. Om optimaal te kunnen herstellen is een multidisciplinair revalidatieprogramma van grote meerwaarde.

Ergotherapie Reuver kan door middel van training en advies een bijdrage leveren aan optimaal herstel. Binnen de praktijk hebben wij ons verdiept in COVID-19 Herstelzorg en hebben wij een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen die klachten ervaren na het doormaken van COVID-19. Op basis van de richtlijn Herstelzorg van Ergotherapie Nederland en het volgen van verschillende scholingen is dit behandelprogramma tot stand gekomen.

Inmiddels zijn er al verschillende trajecten afgerond en is ervaren dat ergotherapie van meerwaarde is gedurende het herstel van COVID-19. Dat blijkt onder andere uit de volgende reactie van een cliënt:

“Ik heb geleerd hoe mijn eigen batterij werkt, hoe ik kan signaleren hoeveel energie ik heb en hoe ik mijn activiteiten over de dag kan verdelen zodat ik energie overhoud. Ik kan nu mijn activiteiten aanpassen aan de hoeveelheid energie die ik heb, waardoor ik me fitter voel. Het plannen van mijn activiteiten werkt goed, waardoor ik meer balans ervaar. Ik zou ergotherapie aanraden aan iedereen die klachten ervaart op het gebied van energie ten gevolge van COVID-19.”

Herken je bovenstaand verhaal? Neem dan gerust contact met ons op!

Laatste nieuws

Nieuwe vacature!

Nieuwe vacature!

Word jij onze nieuwe collega? Weet jij mensen te raken en wil jij echt het verschil voor ze maken?...

ReAttach

ReAttach

Onze collega Lian heeft het afgelopen jaar de scholing tot ReAttach therapeut succesvol afgerond....